dinsdag 16 december 2008

Nieuwe foto's en tekst opening State-X 2008

http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/41090962

Opening met Midi Fanfare

"De opening van State-X New Forms 2008 is wel een hele aparte. Deze wordt verzorgd door Midi Fanfare, een van de twee projecten speciaal in elkaar gezet voor dit festival in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en FloPidiskkunstcollectief.
De acht mannen zijn gekleed in een soort van blauw-rode fanfare-outfit, onder hen ontwaren we drummer Lesley Strik (ex-Grechko's Doll en Can-Of-Be) en Arnold de Boer (Zea). De groep, een mobiel orkest, draadloos met elkaar verbonden via Bluetooth begint buiten op straat voor het Koorenhuis met spelen. Het is een hele opgave om al spelende de overkant van de straat te bereiken, "Op naar het Paard." Gelukkig zijn er een paar mensen van de organisatie bij die voor instant klaar-over spelen. Zo bereikt iedereen veilig de overkant. "



"Het is wel een raar gezicht met al die laptops en keyboards op straat. Langskomende fietsers en auto's begrijpen niet wat er aan de hand is. Even later staat de Midi Fanfare op het podium in de grote zaal van het Paard van Troje."




"Daar voert de groep een door Arnold de Boer bewerkte compositie uit van Moondog, een blinde New Yorkse straatmuzikant ook wel Louis Hardin genaamd. De Boer vervult al spelende ook zijn rol van dirigent, afgewisseld met zang. Het ontstane geluid is een loop van 32 maten die zichzelf uitbreid en eindigt in een heftig stuk.
Het is jammer dat nog niet veel publiek getuige is van dit bijzondere optreden."

1 opmerking:

  1. wat een goede reactie allemaal!
    zullen we flopi omdopen tot midifanfare ;)

    x

    BeantwoordenVerwijderen